Recept voor Visstoofpot met Tomaten en Olijven
Benodigdheden:
- Crockpot
- Snijmes
- Snijplank
- Meetlepels
- Kom
Ingrediënten:
- 500g witte vis (bijv. kabeljauw of tilapia), in stukken
- 1 blik (400g) tomatenblokjes
- 100g zwarte olijven, ontpit en in plakjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 paprika (rood of geel), in blokjes
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Salt en peper naar smaak
- Olijfolie
- Vers gehakte peterselie voor garnering (optioneel)
Stappen:
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
- Snijd de ui, knoflook, paprika en vis in stukjes.
- Doe de gesneden groenten in een kom en meng ze met een scheutje olijfolie, oregano, basilicum, zout en peper.
Stap 2: Opbouwen in de Crockpot (5 minuten)
- Leg de groentemix als eerste in de Crockpot.
- Voeg de tomatenblokjes en de olijven toe.
- Leg de stukken vis bovenop de groenten en tomaten.
Stap 3: Koken (4 tot 6 uur)
- Sluit de deksel van de Crockpot en zet deze op de lage stand voor 4 tot 6 uur of op de hoge stand voor 2 tot 3 uur.
- Controleer af en toe of alles goed gaart, maar open de deksel niet te vaak.
Stap 4: Serveren (5 minuten)
- Als de vis mooi gaar is en uit elkaar valt, is de stoofpot klaar om geserveerd te worden.
- Garneer met verse peterselie en serveer met brood of rijst.
Tijdslijn:
- Totaal: Ongeveer 4 tot 6 uur (afhankelijk van de kookstand)
- Voorbereiding: 15 minuten
- Koken: 4 tot 6 uur in de Crockpot
Geniet van deze smaakvolle visstoofpot met tomaten en olijven, een perfect gerecht voor een doordeweekse avond of speciale gelegenheid!
Reacties