Minestrone Soep in de Crockpot
Deze heerlijke minestrone soep is perfect voor drukke dagen. Met behulp van een Crockpot kun je eenvoudig een voedzame maaltijd bereiden die de hele dag door kan worden gekookt.
Benodigdheden
- Crockpot
- Snijplank
- Mes
- Ovenwant
- Soeplepel
Ingrediënten
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 wortels, in blokjes
- 2 stengels selderij, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 paprika, in blokjes
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 1 liter groentebouillon
- 200 g pasta (bijvoorbeeld macaroni of kleine schelpjes)
- 1 tl Italiaanse kruiden
- 1 blik cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
- 2 el olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor serveren)
Stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Bereid alle groenten voor. Snijd de ui, knoflook, wortels, selderij, courgette en paprika in blokjes.
Stap 2: Ingrediënten in de Crockpot (5 minuten)
Voeg de gehakte ui, knoflook, wortels, selderij, courgette, paprika, tomatenblokjes, groentebouillon en Italiaanse kruiden in de Crockpot. Roer alles goed door.
Stap 3: Koken (6-8 uur op lage stand)
Sluit de Crockpot af en stel deze in op de lage stand. Laat de soep 6 tot 8 uur koken, zodat alle smaken goed kunnen vermengen.
Stap 4: Pasta en bonen toevoegen (30 minuten voor serveren)
Voeg 30 minuten voor het serveren de pasta en cannellinibonen toe aan de Crockpot. Roer het geheel goed door en laat het nog 30 minuten staan op de hoge stand totdat de pasta gaar is.
Stap 5: Serveren (5 minuten)
Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Serveer de minestrone soep warm, eventueel met Parmezaanse kaas eroverheen gestrooid.
Tijdslijn
- Voorbereiding: 10 minuten
- Ingrediënten in de Crockpot: 5 minuten
- Koken op lage stand: 6-8 uur
- Pasta en bonen toevoegen: 30 minuten
- Serveren: 5 minuten
Geniet van je smakelijke en gezonde minestrone soep!
Reacties