Recept voor Gestoofde Prei met Knoflook en Olijfolie in de Crockpot
Benodigdheden:
- Crockpot
- Snijdplank
- Mes
- Lepel voor het roeren
- Maatbekers
Ingrediënten:
- 500 gram prei
- 3 teentjes knoflook
- 50 ml olijfolie
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel citroensap (optioneel)
- Verse peterselie voor garnering (optioneel)
Instructies:
- Voorbereiding (10 minuten):
- Was de prei grondig en snijd de uiteinden eraf.
- Snijd de prei in ringen of halve ringen, afhankelijk van je voorkeur.
- Pel de knoflook en hak deze fijn of pers het.
- Ingrediënten in de Crockpot plaatsen (5 minuten):
- Doe de gesneden prei in de Crockpot.
- Voeg de gehakte knoflook toe.
- Giet de olijfolie erover en voeg het zout en de peper toe.
- Roer alles goed door elkaar zodat de prei bedekt is met olijfolie en kruiden.
- Stoven (4 tot 6 uur):
- Zet de Crockpot op de lage stand en laat het mengsel 4 tot 6 uur stoven.
- Afwerking (5 minuten):
- Na het stoven, proef de prei en voeg eventueel citroensap toe voor extra smaak.
- Garneer met verse peterselie, indien gewenst.
Serveertip:
Schenk de gestoofde prei met knoflook en olijfolie op een mooi bord en serveer als bijgerecht bij bijvoorbeeld vis of gevogelte.
Totaal Tijd:
Ongeveer 4 tot 6 uur en 20 minuten bereidingstijd.
Reacties