Recept voor Bonensoep met Tomaten in de Crockpot
Benodigdheden:
- Crockpot
- Snijplank
- Mes
- Maatscheppen
- Houten lepel of spatel
Ingrediënten:
- 1 blik kidneybonen (400g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik witte bonen (400g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik tomaten (400g), gehakt of in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 liter groentebouillon
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Verse peterselie of koriander, ter garnering
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (10 minuten): Snijd de ui, knoflook, wortel en paprika in kleine blokjes.
- Eerste laag (5 minuten): Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn. Dit stap is optioneel, maar het geeft een diepere smaak.
- Alles in de Crockpot (5 minuten): Voeg de gebakken ui en knoflook, de blokjes wortel en paprika, de kidneybonen, witte bonen, gehakte tomaten en groentebouillon toe aan de Crockpot.
- Kruiden toevoegen (5 minuten): Voeg het komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper toe en roer alles goed door.
- Koken (6-8 uur): Dek de Crockpot af en stel de timer in op lage temperatuur voor 6 tot 8 uur. Als je weinig tijd hebt, kun je ook de hoge temperatuur gebruiken voor 3-4 uur.
- Serveren (5 minuten): Proef de soep en pas de kruiden naar smaak aan. Garneer met verse peterselie of koriander voordat je de soep opdient.
Tijdslijn:
- Voorbereiding: 10 minuten
- Eerste laag: 5 minuten (optioneel)
- Alles in de Crockpot: 5 minuten
- Kruiden toevoegen: 5 minuten
- Koken: 6-8 uur
- Serveren: 5 minuten
Totale tijd: 6-8 uur en 30 minuten (inclusief voorbereiding en serveren)
Dit is een heerlijke, gezonde bonensoep met tomaten die perfect is voor een drukke dag. Geniet ervan!
Reacties