Couscous Salade met Kikkererwten
Maak je klaar voor een feest van smaken met deze Marokkaanse couscous salade. Deze kleurrijke en voedzame salad is niet alleen een lust voor het oog, maar het zit boordevol antioxidanten die helpen ontstekingen te verminderen en goed zijn voor je hersenen. Perfect als lunch of lichte maaltijd!
Benodigdheden
- 200 gram couscous
- 400 ml groentebouillon
- 1 blik kikkererwten (400 gram), afgespoeld en uitgelekt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 komkommer, in blokjes
- 100 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 1/2 rode ui, fijngehakt
- 50 gram rozijnen
- 1 handvol verse peterselie, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel paprika poeder
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de groentebouillon in een pan. Voeg de couscous toe, dek af en haal van het vuur. Laat het 5 minuten staan zodat de couscous het vocht kan opnemen.
- Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak de rode ui op een laag vuur tot deze glazig is.
- In een grote kom meng je de gekookte couscous met de kikkererwten, rode paprika, komkommer, cherrytomaten, rozijnen en gebakken ui. Roer alles voorzichtig door elkaar.
- Voeg nu de gehakte peterselie, olijfolie, citroensap, komijnpoeder, paprika poeder, zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar zodat de smaken mooi samenkomen.
- Laat de salade even staan zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen, en serveer vervolgens op een mooie schaal. Geniet ervan!
Waarom deze salade?
Maak je lunch of diner een stuk gezonder met deze couscous salade met kikkererwten. De combinatie van groenten en eiwitten zorgt niet alleen voor een verzadigd gevoel, maar ook voor een goede werking van je hersenen. Plus, de antioxidanten in de ingrediënten ondersteunen je lichaam in het verminderen van ontstekingen.
Dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in en verras jezelf met deze heerlijke en gezonde Marokkaanse salade!
Reacties