Chocolade-avocadomousse met walnoten (Zoutarm recept)
Geniet van deze romige en heerlijke chocolade-avocadomousse gemaakt met gezonde ingrediënten. Deze mousse is niet alleen zoutarm, maar ook veganistisch en rijk aan gezonde vetten.
Benodigdheden
- Keukenmachine of blender
- Patel of lepel
- Mengkom
- Groot dessertglas of kleine bakjes voor serveren
- Mes en snijplank
Ingredienten
- 2 rijpe avocado’s
- 50 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao, zonder toegevoegde zouten)
- 3 eetlepels ahornsiroop of agavesiroop
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel ongezoet cacaopoeder
- 1 handje walnoten
- Optioneel: een snufje kaneel of een paar druppels citroensap
Stappen
Stap 1: Avocado’s voorbereiden (5 minuten)
Snijd de avocado’s door de midden en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe dit in een mengkom of direkt in de keukenmachine.
Stap 2: Chocolade smelten (5 minuten)
Breek de pure chocolade in kleine stukjes en smelt deze au bain-marie. Dit kun je doen door een glazen kom bovenop een pan met zachtjes kookend water te plaatsen. Roer regelmatig totdat de chocolade volledig gesmolten is. Laat het iets afkoelen.
Stap 3: Mousse maken (10 minuten)
Voeg de gesmolten chocolade, ahornsiroop, vanille-extract, cacaopoeder en optioneel kaneel of citroensap toe aan de avocado’s in de keukenmachine. Blend het geheel tot een gladde en romige massa.
Stap 4: Proef en aanpassingen (5 minuten)
Proef de mousse en pas indien nodig de zoetheid aan door meer ahornsiroop toe te voegen. Blend nogmaals tot alles goed gemengd is.
Stap 5: Serveren (10 minuten)
Verdeel de mousse over de dessertglazen of kleine bakjes. Hak de walnoten grof en strooi deze over de mousse voor een lekkere crunch.
Stap 6: Koelen (minimaal 30 minuten)
Zet de mousse in de koelkast en laat deze minimaal 30 minuten opstijven. Serveer koud en geniet van dit heerlijke, zoutarme dessert!
Tijdslijn
- Voorbereiding van de avocado’s: 5 minuten
- Chocolade smelten: 5 minuten
- Mousse maken: 10 minuten
- Proeven en aanpassingen: 5 minuten
- Serveren: 10 minuten
- Koelen: 30 minuten (tot het serveren)
Totaal: Ongeveer 65 minuten (inclusief koeltijd)
Geniet van je gezonde, zoutarme chocolade-avocadomousse met walnoten!
Reacties