Recept voor Chiazaad Pudding met Kokosmelk en Mango
Dit is een heerlijk zoutarm recept voor een gezonde chiazaad pudding, verrijkt met kokosmelk en verse mango. Perfect als ontbijt of als een verfrissend tussendoortje!
Benodigdheden
- 1 glazen kom
- 1 garde of lepel
- 1 maatbeker
- 1 snijplank
- 1 scherp mes
- 1 serveerlepel
Ingredienten
- 200 ml kokosmelk
- 4 eetlepels chiazaad
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel, voor extra zoetheid)
- 1 rijpe mango
- Vers fruit of noten voor garnering (optioneel)
Stappen en Tijdslijn
Stap 1: Chiazaad mengen
Tijd: 5 minuten
In een glazen kom, giet de 200 ml kokosmelk. Voeg de 4 eetlepels chiazaad toe aan de kokosmelk. Gebruik een garde of lepel om alles goed door elkaar te mengen. Zorg ervoor dat het chiazaad gelijkmatig verdeeld is en niet aan elkaar plakt.
Stap 2: Zoeten (indien gewenst)
Tijd: 2 minuten
Als je de pudding zoeter wilt maken, voeg dan 1 eetlepel honing of ahornsiroop toe aan het mengsel. Roer opnieuw goed door om alles te combineren.
Stap 3: Koelen
Tijd: 15 minuten (minimaal, maar het is beter om het een paar uur of een nacht te laten staan)
Bedek de kom met plastic folie of een deksel en zet de chiazaad pudding in de koelkast. Laat het minstens 15 minuten staan, maar bij voorkeur 2-4 uur of een nacht voor de beste textuur.
Stap 4: Mango voorbereiden
Tijd: 5 minuten
Snijd ondertussen de rijpe mango. Gebruik een snijplank en een scherp mes om de mango in blokjes te snijden. Bewaar de blokjes in een aparte kom.
Stap 5: Serveren
Tijd: 5 minuten
Wanneer de chiazaad pudding de gewenste consistentie heeft bereikt, haal je deze uit de koelkast. Schep de pudding in een serveerschaal of individueel servies en top het met de mango blokjes. Je kunt ook extra vers fruit of noten toevoegen als garnering.
Geniet van je Chiazaad Pudding met Kokosmelk en Mango!
Dit recept is eenvoudig te maken en perfect voor een gezonde, zoutarme traktatie. Eet smakelijk!
Reacties