Chiazaad Pancakes met Bosbessen
Deze heerlijke chiazaad pancakes zijn niet alleen lekker, maar ook gezond! Gevuld met voedzame bosbessen en perfect voor een goed begin van de dag.
Benodigheden
- Keukenmaterialen:
- Mixkom
- Garde of mixer
- Pannenkoekenpan
- Spatel
- Mes en snijplank
Ingrediënten
- 80 g bloem (volkoren of tarwe)
- 2 el chiazaad
- 1 el suiker (naar smaak)
- 1 tl bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 ei
- 200 ml melk (of plantaardige melk)
- 100 g verse bosbessen
- 2 el boter (of kokosolie) voor het bakken
- Ahornsiroop of honing (voor serveren)
Stappen
- Chiazaad mengen: Meng in een kleine kom 2 eetlepels chiazaad met 6 eetlepels water. Laat dit 10 minuten staan zodat de chiazaadjes kunnen opzwellen.
- Ingrediënten mixen: In een grote mengkom, voeg de bloem, suiker, bakpoeder en zout samen. Meng goed.
- Vloeibare ingrediënten toevoegen: Voeg het ei en de melk toe aan de droge ingrediënten en meng tot een glad beslag. Voeg de geweekte chiazaadjes toe en meng opnieuw.
- Bosbessen toevoegen: Spatel voorzichtig de verse bosbessen door het beslag.
- Pannenkoek bakken: Verhit de boter in een pannenkoekenpan op middelhoog vuur. Voor elke pannenkoek, giet ongeveer 1/4 kop beslag in de pan. Bak de pannenkoek 2-3 minuten aan één kant tot er luchtbelletjes ontstaan, draai dan om en bak nog eens 1-2 minuten aan de andere kant.
- Serveren: Serveer de pannenkoeken warm met ahornsiroop of honing naar smaak.
Tijdslijn
- Chiazaad mengen: 10 minuten
- Ingredienten mixen: 5 minuten
- Pannenkoeken bakken: 15 minuten (voor in totaal ongeveer 4-6 pannenkoeken)
- Totaal: 30 minuten
Geniet van je gezonde chiazaad pancakes met bosbessen!
Reacties