Burrata Salade met Gegrilde Paprika en Basilicumolie
Benodigdheden:
- Grillpan of BBQ
- Mes en snijplank
- Saladebord
Ingrediënten:
- 2 grote rode paprika’s
- 1 bol burrata (250g)
- Een handje verse basilicum
- 2 eetlepels extra virgin olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (10 minuten):
- Verwarm de grillpan of BBQ voor op middelhoog vuur.
- Was de paprika’s en snijd ze doormidden. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten.
- Paprika’s grillen (15 minuten):
- Leg de paprikahelften met de snijkant naar beneden op de grillpan.
- Grill de paprika’s gedurende 7-8 minuten tot ze mooie grillstreepjes hebben en zacht zijn.
- Draai de paprika’s om en grill nog eens 5-6 minuten aan de andere kant.
- Haal de paprika’s van de grill en laat ze een paar minuten afkoelen. Snijd ze daarna in reepjes.
- Basilicumolie maken (5 minuten):
- Doe de verse basilicum en de olijfolie in een kleine blender of vijzel.
- Pureer tot een gladde olie en breng op smaak met zout en peper.
- Salade samenstellen (5 minuten):
- Neem een mooi saladebord en leg de gegrilde paprika’s in het midden.
- Maak een klein nestje van de burrata in het midden van de paprika’s.
- Druppel de basilicumolie en balsamicoazijn over de salade.
- Garneer met extra basilicum indien gewenst.
Tijdslijn:
- Voorbereiding: 10 minuten
- Paprika’s grillen: 15 minuten
- Basilicumolie maken: 5 minuten
- Salade samenstellen: 5 minuten
Totaal: 35 minuten
Geniet van deze heerlijke burrata salade met gegrilde paprika en basilicumolie als voorgerecht of lichte maaltijd!
Reacties