Bulgur met Gegrilde Aubergine – Zoutarm Recept
Dit heerlijke zoutarme recept voor bulgur met gegrilde aubergine is niet alleen gezond, maar ook eenvoudig te bereiden. Perfect als bijgerecht of als hoofdmaaltijd. Volg de onderstaande stappen en geniet van een smaakvol gerecht zonder al te veel zout.
Benodigdheden
- Kookgerei: Kookpan, grillpan of barbecue, snijplank, mes, en een grote kom.
- Keukengerei: Houten lepel, maatbeker, en een lepel voor het serveren.
Ingrediënten
- 200 g bulgur
- 1 grote aubergine
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Peper naar smaak
- Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
- 1 liter water of groentebouillon (zoutarm)
Stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Was de aubergine en snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Stap 2: Marineren (5 minuten)
Leg de aubergineplakken in een grote kom. Voeg 1 eetlepel olijfolie, de fijngehakte knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder en peper toe. Meng goed door elkaar zodat de aubergineplakken gelijkmatig gemarineerd zijn.
Stap 3: Bulgur koken (15 minuten)
Breng in een kookpan 1 liter water of zoutarme groentebouillon aan de kook. Voeg de bulgur toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal 10-12 minuten. Zodra het gaar is, laat het dan afkoelen en zet het opzij.
Stap 4: Aubergine grillen (10-15 minuten)
Verhit een grillpan of barbecue op middelhoge temperatuur. Bestrijk de grillpannen met de resterende olijfolie en grill de aubergineplakken ongeveer 3-4 minuten aan elke kant, of tot ze mooie grillstrepen vertonen en zacht zijn.
Stap 5: Serveren (5 minuten)
Neem de bulgur en meng deze met de gegrilde aubergine in een grote kom. Garneer eventueel met verse peterselie voor extra kleur en smaak. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Tijdschema
- Voorbereiding: 10 minuten
- Marineren: 5 minuten
- Bulgur koken: 15 minuten
- Aubergine grillen: 10-15 minuten
- Totaal: ongeveer 45 minuten
Geniet van dit smakelijke en zoutarme bulgurgerecht met gegrilde aubergine!
Reacties