Bruine rijstsalade met groenten en tahindressing
Benodigdheden
- Pan voor het koken van rijst
- Kom voor de salade
- Grote lepel voor mengen
- Garde of vork voor de dressing
Ingrediënten
- 200 g bruine rijst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 komkommer, in blokjes
- 1 wortel, geraspt
- 100 g cherrytomaten, gehalveerd
- 50 g verse peterselie, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels tahin
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels citroensap
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen
- Kook de rijst:
Kook de bruine rijst volgens de instructies op de verpakking (ongeveer 30-40 minuten). - Bereid de groenten:
Terwijl de rijst kookt, snijd je de paprika, komkommer en cherrytomaten. Rasp de wortel en hak de peterselie fijn (ongeveer 10 minuten). - Maak de dressing:
Meng in een kom de tahin, olijfolie, knoflook, citroensap, zout en peper tot een gladde dressing (ongeveer 5 minuten). - Combineer:
Giet de gekookte rijst af en laat deze afkoelen. Meng de rijst met de gesneden groenten en voeg de dressing toe. Roer alles goed door elkaar (ongeveer 5 minuten). - Serveer:
Dit kan direct worden geserveerd. Garneer eventueel met extra peterselie (ongeveer 5 minuten).
Totaal tijd
- Kooktijd: 30-40 minuten
- Bereiding groenten en dressing: 20 minuten
- Combineer en serveer: 10 minuten
- Totaal: 1 uur