Boekweitgrutten Ontbijt met Kaneel en Blauwe Bessen
Benodigdheden:
- Pan voor het koken van de boekweitgrutten
- Kom voor het serveren
- Lepel voor het roeren
- Mes voor het snijden van fruit
Ingrediënten:
- 1 kopje boekweitgrutten
- 2 kopjes water of plantaardige melk
- 1 theelepel kaneel
- 1 banaan, in plakjes
- 1/2 kopje blauwe bessen (vers of bevroren)
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel)
- Snufje zout
Te nemen stappen:
- Boekweit grutten koken (10 minuten): Breng 2 kopjes water of plantaardige melk aan de kook in een pan. Voeg 1 kopje boekweitgrutten en een snufje zout toe. Verminder het vuur en laat het 10 minuten zachtjes koken totdat de grutten zacht zijn en het meeste vocht is opgenomen.
- Kaneel toevoegen (1 minuut): Voeg 1 theelepel kaneel toe aan de gekookte boekweitgrutten en roer goed door. Laat het nog een minuut op het vuur staan om de smaken te laten mengen.
- Fruit voorbereiden (5 minuten): Snijd de banaan in plakjes en zorg ervoor dat de blauwe bessen klaar zijn. Als je bevroren blauwe bessen gebruikt, laat ze dan kort ontdooien.
- Serveren (2 minuten): Schep de gekookte boekweitgrutten in een kom. Voeg de banaanplakjes en blauwe bessen toe bovenop. Druppel er eventueel een eetlepel honing of ahornsiroop over voor extra zoetheid.
Tijdslijn:
- Kooktijd boekweitgrutten: 10 minuten
- Kaneel toevoegen: 1 minuut
- Fruit voorbereiden: 5 minuten
- Serveren: 2 minuten
Totaal: 18 minuten
Reacties