Ontdek de Hartverwarmende Bloemkoolsoep met Knoflook
Ben je op zoek naar een heerlijke, voedzame start van je dag? Zoek niet verder! Deze Bloemkoolsoep met Knoflook is niet alleen rijk aan vezels en antioxidanten, maar ook een waar plezier voor je smaakpapillen. Perfect voor een energieke ochtend en een boost voor je hart en bloedvaten. Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 1 middelgrote bloemkool, in roosjes
- 2 grote knoflookteentjes, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 1 aardappel, in blokjes
- 750 ml groentebouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kurkuma (voor een mooie kleur en extra gezondheidsvoordelen)
- Peper en zout naar smaak
- Handvol verse peterselie, fijngehakt (voor de garnering)
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
- Voeg de bloemkoolroosjes en aardappelblokjes toe aan de pan. Strooi de kurkuma erover en bak alles een paar minuutjes totdat de groenten een beetje zacht zijn.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens 15-20 minuten zachtjes doorkoken, totdat de groenten gaar zijn.
- Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren tot een romige textuur. Voeg indien nodig extra bouillon of water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
- Breng op smaak met peper en zout. Laat de soep nog een paar minuten op laag vuur staan zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Serveer de soep warm, garneer met de fijngehakte peterselie en eventueel een scheutje olijfolie bovenop.
Geniet van jouw Gezonde Maaltijd!
Deze bloemkoolsoep met knoflook is een geweldige manier om je dag goed te beginnen. Niet alleen lekker, maar ook vol met voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Ideaal als lunch of lichte avondmaaltijd. Nodig vrienden en familie uit en laat hen genieten van deze (hart)gezonde traktatie. Smakelijk eten!
Reacties