Bloemkoolsoep met Amandelen (Zoutarm Recept)
Benodigdheden:
- Grote soeppan
- Snijplank
- Kookmes
- Staafmixer of blender
- LePel
- Kopjes voor serveren
Ingredienten:
- 1 grote bloemkool
- 1 middelgrote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon (bij voorkeur zoutarm)
- 100 ml kookroom (bij voorkeur light)
- 50 g ongebrande amandelen
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper naar smaak
- Verse peterselie ter garnering
Stappen en Tijdslijn:
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
- Begin met het wassen van de bloemkool. Snijd de bloemkool in roosjes.
- Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Hak de ongebrande amandelen grof.
Stap 2: Bakken van de ui en knoflook (5 minuten)
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de grote soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak gedurende 3 minuten totdat deze glazig is.
- Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog eens 2 minuten, zorg ervoor dat de knoflook niet verbrandt.
Stap 3: Koken van de soep (20 minuten)
- Voeg de bloemkoolroosjes toe aan de pan en roer goed door met de ui en knoflook.
- Giet de zoutarme groentebouillon erbij en breng aan de kook.
- Zodra het kookt, zet het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes koken, of totdat de bloemkool gaar is.
Stap 4: Mixen van de soep (10 minuten)
- Haal de pan van het vuur.
- Gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
- Voeg de kookroom toe en mix nogmaals goed door.
- Proef en voeg naar smaak peper toe. Vermijd zout voor een zoutarm dieet.
Stap 5: Garneren en serveren (5 minuten)
- Verdeel de soep over de kopjes en garneer met de grofgehakte amandelen en verse peterselie.
- Serveer direct en geniet van deze heerlijke, zoutarme bloemkoolsoep met amandelen!
Totaal tijd: Ongeveer 50 minuten
Reacties