Bloemkool en Paprika Ovenschotel Recept
Op zoek naar een heerlijk en gezond gerecht voor het hele gezin? Probeer dan deze eenvoudige bloemkool en paprika ovenschotel. Vol met smaak en kleur, en bovendien gemakkelijk te bereiden!
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Mes
- Snijplank
- Kom
Ingrediƫnten
- 1 medium bloemkool, in roosjes gesneden
- 2 rode paprika’s, in reepjes gesneden
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml crĆØme fraĆ®che
- 100 g geraspte kaas
- 50 g paneermeel
- 2 el olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- Zout en peper naar smaak
Bereidingstijd
De bereidingstijd is ongeveer 50 minuten.
Bereidingsstappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Plaats de bloemkoolroosjes en paprikareepjes op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met paprikapoeder, kurkuma, zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
- Bak de groente in de oven voor ongeveer 20 minuten, totdat ze zacht beginnen te worden.
- Verhit ondertussen een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Haal de groente uit de oven en verlaag de temperatuur naar 180 graden Celsius. Voeg de gebakken ui en knoflook toe aan de ovenschaal met de gebakken groenten.
- Meng de crĆØme fraĆ®che door de groenten in de ovenschaal en zorg dat alles goed bedekt is.
- Strooi de geraspte kaas en paneermeel over de schotel.
- Bak de schotel in de oven voor nog eens 20-25 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
Tips
Je kunt deze ovenschotel ook maken met andere groenten zoals broccoli of courgette, voor een andere smaak of extra kleur. Serveer met een frisse salade of stokbrood voor een complete maaltijd.
Geniet van je heerlijke bloemkool en paprika ovenschotel!