Recept Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Bloemkool- en broccolirijstschotel

    Bloemkool- en broccolirijstschotel

    Bloemkool- en Broccolirijstschotel: Een Gezond en Eenvoudig Recept

    Bereid een overheerlijke en voedzame bloemkool- en broccolirijstschotel met dit simpele stap-voor-stap recept. Ideaal voor een gezonde maaltijd die zowel lekker als voedzaam is. Perfect voor het hele gezin!

    Benodigdheden

    • Ovenschaal
    • Grote koekenpan
    • Keukenmachine of rasp

    Ingrediënten

    • 1 middelgrote bloemkool
    • 1 grote stronk broccoli
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 200 gram geraspte kaas (cheddar of een mix van kazen)
    • 200 ml kokosmelk of room
    • 1 ei
    • 2 eetlepels olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • Optioneel: verse kruiden zoals peterselie of bieslook, voor garnering

    Bereidingstijd

    Voorbereiding: 20 minuten
    Kooktijd: 25 minuten
    Totale tijd: 45 minuten

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
    2. Was de bloemkool en broccoli goed, en snijd ze in kleine roosjes. Doe de roosjes in de keukenmachine of rasp ze tot je rijstachtige korrels krijgt.
    3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan over middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak tot ze glazig zijn.
    4. Voeg de bloemkool- en broccolirijst toe aan de pan en bak voor ongeveer 5-7 minuten of totdat de “rijst” zacht is.
    5. In een middelgrote kom, klop je het ei samen met de kokosmelk of room en breng op smaak met zout en peper.
    6. Meng de gebakken bloemkool- en broccolirijst in de ovenschaal met het ei-roommengsel. Strooi de geraspte kaas over de top.
    7. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak gedurende 20-25 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin en bubbelend is.
    8. Haal de schotel uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

    Tips

    • Voeg voor extra smaak en een crunchy textuur wat gebakken spekjes of pijnboompitten toe.
    • Garnier de schotel met verse kruiden zoals peterselie of bieslook voor een fris en kleurrijk accent.

    Voedingswaarden (per portie)

    Calorieën: 320 kcal | Koolhydraten: 18 g | Eiwitten: 13 g | Vetten: 20 g

    Probeer deze heerlijke bloemkool- en broccolirijstschotel vandaag nog en geniet van een gezonde, voedzame maaltijd die het hele gezin zal plezieren!

    Populairste recept deze week

    We houden het aantal pageviews bij van onze recepten. En delen hier het meest populaire (dus meest bekeken) recept van deze week.

    Als anderen dit recept interessant vinden, dan jij misschien ook!

    Bloemkool- en broccolirijstschotel - Veelgestelde Vragen

    Kan ik de broccolirijst vervangen als ik allergisch ben voor broccoli?

    Ja, je kunt de broccolirijst vervangen door een andere groente zoals geraspte courgette of gehakte spinazie om het recept allergievriendelijk te maken.

    Als je geen ovenschaal hebt, kun je een grote gietijzeren koekenpan of een elke andere ovenbestendige pan gebruiken voor dit recept.

    Ja, je kunt lactosevrije roomkaas of een plantaardig alternatief zoals cashew- of amandelroomkaas gebruiken.

    Ja, door de roomkaas en eventuele andere dierlijke producten te vervangen door plantaardige alternatieven zoals veganistische kaas, kun je dit gerecht makkelijk veganistisch maken.

    Je kunt elke smeltkaas gebruiken die je lekker vindt, zoals mozzarella, gouda of zelfs een pittige pepper jack.

    Zorg ervoor dat je de groenten goed droogdept voordat je ze aan het gerecht toevoegt, dit helpt om te voorkomen dat je gerecht te waterig wordt.

    Je kunt de kip vervangen door ander gekookt vlees zoals kalkoen, of voor een vegetarische optie, gebruik gegrilde tofu of tempeh.

    Ja, bevroren bloemkool- en broccolirijst werken net zo goed als verse. Laat het even ontdooien en zorg ervoor dat het goed droog is voordat je het gebruikt.

    Natuurlijk, pas de kruiden aan naar je eigen voorkeur. Verminder de hoeveelheid pittige ingrediënten of laat ze helemaal weg als je niet van pittig eten houdt.

    Je kunt de afgekoelde schotel afgedekt tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Verwarm het afgedekt opnieuw in de oven of magnetron.

    Praat mee in onze 'recepten' groepen

    Bekijk alle groepen die Recepten zijn

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 10 van 10 groepen

    Bekijken van 1 – 10 van 10 groepen