Bladspinazie-lasagne met cottage cheese en basilicum
Benodigdheden
- Een oven van 180°C
- Een ovenschaal
- Een kookpan
- Een vergiet
- Een lepel voor roeren
- Een snijplank
- Een mes
Ingrediënten
- 250 g lasagnebladen
- 500 g bladspinazie (vers of diepvries)
- 250 g cottage cheese
- 200 g geraspte mozzarella
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Verse basilicum, ter garnering
- Peper en zout naar smaak
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Als je diepvriesbladspinazie gebruikt, laat het dan ontdooien en druk het overtollige vocht eruit.
Stap 2: Groenten sauteren (10 minuten)
- Verhit de olijfolie in een kookpan.
- Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en bak dit glazig.
- Voeg de bladspinazie toe en bak dit totdat het geslonken is (ongeveer 3-5 minuten).
- Breng op smaak met oregano, peper en zout.
Stap 3: Lasagne opbouwen (20 minuten)
- Neem de ovenschaal en begin met een laagje spinazie.
- Bedek dit met een laag lasagnebladen.
- Verdeel een deel van de cottage cheese over de lasagnebladen.
- Herhaal deze lagen totdat alle ingrediënten op zijn, eindig met een laag lasagnebladen.
- Strooi de geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas over de bovenkant.
Stap 4: Bakken (30 minuten)
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven.
- Bak de lasagne gedurende 30 minuten tot het schuimig en goudbruin is.
Stap 5: Serveren (10 minuten)
- Neem de lasagne uit de oven en laat deze 10 minuten rusten.
- Garneer met verse basilicum en snijd in stukken.
- Serveer warm.