Banaan-Havermout Wafels met Blauwe Bessen
Geniet van deze heerlijke en gezonde banaan-havermout wafels met verse blauwe bessen. Perfect voor een ontbijt of als snack!
Benodigdheden
- Wafelijzer
- Kom voor het mengen
- Lepel en garde
Ingrediƫnten
- 2 rijpe bananen
- 150 g havermout
- 250 ml melk (of plantaardige melk)
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 150 g blauwe bessen (vers of bevroren)
- Snufje zout
- Optioneel: honing of ahornsiroop voor serveren
Stappen
Stap 1: Voorbereiding (5 minuten)
Verwarm het wafelijzer voor volgens de instructies van de fabrikant.
Stap 2: Beslist met de ingrediƫnten (10 minuten)
- Prak de bananen in een grote kom tot een gladde massa.
- Voeg de havermout, melk, ei, bakpoeder, vanille-extract en zout toe. Meng alles goed door elkaar met een garde.
- Vouw voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
Stap 3: Wafels bakken (10-15 minuten)
- Schep een lepel beslag in het wafelijzer.
- Kook de wafels tot ze goudbruin en knapperig zijn. Dit zal ongeveer 3-5 minuten duren, afhankelijk van je wafelijzer.
- Herhaal dit proces met de rest van het beslag.
Stap 4: Serveren (5 minuten)
Serveer de wafels warm, eventueel met een drizzle van honing of ahornsiroop. Geniet ervan!
Totaal tijd:
30 minuten
Deze banaan-havermout wafels zijn niet alleen snel te bereiden, maar ook voedzaam en vol smaak. Ideaal om je dag goed te beginnen!
Reacties