Aziatische Koolsalade met Sesamdressing
Dit is een zoutarm recept! Deze frisse en knapperige koolsalade is heerlijk als bijgerecht of als lichte maaltijd. Perfect voor een gezonde levensstijl.
Benodigdheden
- Snijplank
- Koksmes
- Kom voor de salade
- Klein kom of glazen pot voor de dressing
- Grote lepel of garde
- Rasp (optioneel, voor de gember)
Ingrediënten
- 300 gram witte kool, fijn gesneden
- 200 gram rode kool, fijn gesneden
- 2 wortels, julienne gesneden
- 1/2 komkommer, in dunne reepjes
- 50 gram taugé
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel honing of agavesiroop
- 1 theelepel geraspte gember (of naar smaak)
- 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
- Verse koriander of peterselie, ter garnering (optioneel)
Te nemen stappen
Stap 1: Groenten voorbereiden (10 minuten)
– Snijd de witte en rode kool in fijne reepjes en doe ze in een grote kom.
– Schil de wortels en snijd ze in dunne julienne reepjes. Voeg ze toe aan de kom.
– Snijd de komkommer in dunne reepjes en voeg deze ook toe.
– Spoel de taugé goed af en voeg deze toe aan de groenten.
Stap 2: Dressing maken (5 minuten)
– Neem een kleine kom of een glazen pot en voeg daar de sesamolie, rijstazijn, honing, geraspte gember en een snufje peper aan toe.
– Meng alles goed door elkaar met een grote lepel of een garde totdat het goed is gemengd.
Stap 3: Salade samenstellen (5 minuten)
– Giet de dressing over de gesneden groenten in de grote kom.
– Meng alle ingrediënten goed door elkaar zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.
– Strooi de geroosterde sesamzaadjes over de salade en meng nogmaals.
Stap 4: Serveren (5 minuten)
– Garneer de salade eventueel met verse koriander of peterselie voor een frisse smaak.
– Serveer direct, of laat de salade een kwartiertje staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Totaal bereidingstijd: 25 minuten
Geniet van deze heerlijke, gezonde en zoutarme Aziatische koolsalade!
Reacties