Avocadofrieten uit de Oven met Yoghurtdip
Benodigdheden
- Bakplaat
- Bakpapier
- Kom voor de dip
- Mes en snijplank
Ingrediënten
- Voor de avocadofrieten:
- 2 rijpe avocado’s
- 1/2 kopje paneermeel (bij voorkeur panko)
- 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 ei
- Peper naar smaak
- Voor de yoghurtdip:
- 1 kopje Griekse yoghurt
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
Culinaire stappen en tijdslijn
Stap 1: Voorbereiden (10 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Snijd de avocado’s doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in frieten.
Stap 2: Paneren (10 minuten)
- Klop het ei in een kom en meng de paneermeel, Parmezaanse kaas, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper in een andere kom.
- Doop de avocadofrieten eerst in het ei mengsel en daarna in de paneermeelmix. Zorg dat ze goed bedekt zijn.
Stap 3: Bakken (15-20 minuten)
- Leg de gepaneerde avocadofrieten op de bakplaat in een enkele laag.
- Bak de frieten in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Draai ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
Stap 4: Yoghurtdip maken (5 minuten)
- Meng in een kom de Griekse yoghurt, citroensap, fijngehakte knoflook, dille (indien gebruikt), zout en peper goed door elkaar.
- Proef en pas de smaak eventueel aan.
Stap 5: Serveer (5 minuten)
- Haal de avocadofrieten uit de oven en laat ze een paar minuten afkoelen.
- Serveer de frieten warm met de yoghurtdip erbij.
Totaal tijd: 45-55 minuten
Geniet van je Avocadofrieten uit de Oven met Yoghurtdip!
Reacties