Appel-citroensorbet met verse munt
Geniet van deze verfrissende appel-citroensorbet, perfect voor warme dagen. Dit recept is eenvoudig te maken en vereist geen ijsmachine.
Benodigdheden
- Blender of keukenmachine
- Diepvriesbakje of -vorm
- Houten lepel of spatel
- Zeef (optioneel)
Ingrediƫnten
- 500 g appels (bij voorkeur zoete appels zoals Elstar of Jonagold)
- 2 citroenen (sap en schil)
- 100 g suiker (of naar smaak)
- 2 takjes verse munt (plus extra voor garnering)
- 200 ml water
Te nemen stappen
- Bereid de appels voor (15 minuten)
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. - Kook het suikerwater (5 minuten)
Breng in een pan het water en de suiker aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes koken totdat de suiker is opgelost. Laat het vervolgens afkoelen. - Voeg de appels en citroen toe (10 minuten)
Doe de appelstukjes, het citroensap, de citroenrasp en de munt in de blender. Voeg het afgekoelde suikerwater toe en blend tot een gladde massa. - Zeef de inhoud (optioneel, 5 minuten)
Als je een fijnere textuur wilt, kun je de massa door een zeef gieten om eventuele stukjes te verwijderen. - Vries het mengsel in (4-6 uur)
Giet het appel-citroenmengsel in een diepvriesbakje of -vorm en zet het in de vriezer. Roer het elke 30 minuten door de eerste 2 uur om ijskristallen te voorkomen. - Serveren (5 minuten)
Neem de sorbet uit de vriezer, laat het een paar minuten staan om iets zachter te worden. Schep met een lepel in mooie bollen en serveer met een takje munt.
Tijdslijn
- Totaal: 5-7 uur (inclusief tijd in de vriezer)
- Voorbereiding: 30 minuten
- Vriezen: 4-6 uur
Geniet van je zelfgemaakte appel-citroensorbet met een frisse toets van munt!