Airfryer Frittata met Spinazie en Geitenkaas
Benodigdheden:
- Airfryer
- Mengkom
- Garde of vork
- Snijplank
- Koksmes
- Ovenbestendige schaal of cakevorm
Ingredienten:
- 4 eieren
- 150 g verse spinazie
- 100 g geitenkaas
- 1 kleine ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 eetlepels melk
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Eventueel: verse kruiden zoals bieslook of peterselie
Stappen en tijdslijn:
-
Voorbereiding (5 minuten)
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- Verkruimel de geitenkaas.
-
Spinazie bakken (5 minuten)
- Verhit een klein beetje olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.
- Voeg de spinazie toe en bak tot deze geslonken is. Haal van het vuur en laat even afkoelen.
-
Frittata mengsel maken (5 minuten)
- Klop de eieren samen met de melk in een mengkom.
- Voeg de spinazie, ui, knoflook en geitenkaas toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
-
Voorbereiding Airfryer (2 minuten)
- Verwarm de airfryer voor op 160°C.
-
Frittata bakken (15 minuten)
- Vet de ovenschaal of cakevorm in met olijfolie.
- Giet het eimengsel in de schaal en plaats deze in de airfryer.
- Bak de frittata gedurende 15 minuten of totdat deze goudbruin en stevig is.
-
Serveer (5 minuten)
- Laat de frittata iets afkoelen, snijd in stukken en serveer warm.
Totale bereidingstijd: 37 minuten
Geniet van je heerlijke Airfryer Frittata met Spinazie en Geitenkaas!
Reacties