Zelf sausjes maken

Zelf sausjes maken

Eigen gemaakte sausjes bevatten veel minder calorieën, suikers en of verzadigde vetten dan de kant & klare. Je maakt ze heel gemakkelijk en snel zelf en zijn nog lekkerder ook!

Knoflooksaus:

200 ml magere yoghurt

1/4 koffielepel mosterd (Dijon)

1 theelepel citroensap

Cayennepeper (naar smaak)

3 teentjes geperste knoflook

2 eetlepels verse peterselie (fijngehakt)

 

Whiskysaus:

200 ml magere yoghurt

2 eetlepels tomaten ketchup

1/2 theelepel paprikapoeder

4 druppels worcestersaus

 

Tzatzikisaus:

200 ml magere yoghurt

1/4 komkommer uitgelekt en geraspt

1 zakje tzatzikisaus (Duyvis)

1 teentje geperste knoflook

Roer alle ingrediënten goed door elkaar en zet het ruim 6 uur afgedekt in de koelkast. De sausjes zijn een week houdbaar in de koelkast en een eetlepel bevat ongeveer 6 tot 8 kcal per eetlepel.

Ben jij al lid van deze online Lifestyle Community voor Vrouwen met een Hart of Vaatziekte? Registreer je als lid en praat en deel mee in de leefstijlgroepen en forums. Maak contact met andere hartpatiënten en inspireer elkaar in het zo prettig mogelijk leven met een hart- of vaataandoening.

Share this post