Deze heerlijke lasangne die je zó op tafel zet, is koolhydraatarm en rijk aan vezels, eiwitten en gezonde vetten. Hierdoor past dit gerecht perfect in het Mediterrane voedingspatroon dat bewezen het meest gezonde eetpatroon is voor hart- en vaatpatiënten.
- 1 grote gourgette
- 100 gram gerookte zalm (goede kwaliteit)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie (voor het bakken en het invetten van de ovenschaal)
- 100 gram ricotta
- 30 gram gemalen kaas (bv 30+)
- 200 gram spinazie (bv. jonge bladspinazie)
- 1 eetlepel (zelfgemaakte) pesto (obv knoflook, verse basicilum en olijfolie)
- nootmuskaat , peper en dille
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snijd de courgette over de lengte in plakken van ongeveer 0,5 cm
- Verwarm een pan met olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook in.
- Voeg hier de spianzie aan toe en roerbak deze tot de spinazie geslonken is
(wanneer er veel vocht overblijft lek deze dan af) - Voeg aan de spinazie de ricotta, de pesto en de helft van de gemalen kaas toe en breng het geheel op smaak met nootmuskaat en peper.
- Vet de ovenschaal in met olijfolie
- Beleg de bodem met gourgetteplakjes en bestrijk deze met het spinazie/ricotta mengsel uit de pan en leg hier een nieuwe courgetteplakjes bovenop.
- bouw vervolgens met de zalm, de spianzie en de gourgette de lasagne verder af tot alle ingredienten gebruikt zijn. Eindig de lasagne met een laag spinazie/ricotta.
- Strooi de andere helft van de gemalen kaas op de ricotta
- Bak de lasagne gedurende 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven op 180°C
Recept: Sandra Bekkari (Nooit meer diëten)