Deze appelcake is een ontzettend lekker tussendoortje. En omdat je hem maakt met havermout vult het ook goed.

Deze hartgezonde appelcake is lekker, goed vullend en je maakt hem in een handomdraai.

Nu de dagen weer korter worden en de temperaturen buiten dalen is het heerlijk om met elkaar lekker binnen op te warmen, na bijvoorbeeld een heerlijke wandeling, met een kop koffie of thee met wat lekkers erbij.

Deze appelcake is een gezonder alternatief als tussendoortje of als snack dan de bewerkte cakes uit de winkel. De cake is heerlijk, vult goed en je maakt hem snel en gemakkelijk zelf. Je kan de cake ook bakken in een muffin vorm en daardoor ook makkelijk meenemen voor onderweg, naar het werk of naar school. En het is natuurlijk ook ontzettend leuk om de cake samen met je kinderen te bakken. De hele keuken zal heerlijk naar appeltaart ruiken.

Hoe maak je de appelcake:

Benodigdheden:

–          Keukenmachine of maler

–          Cakeblik of muffin blik of vormpjes

Ingrediënten: 

–          1 appel in kleine stukjes gesneden (bijvoorbeeld een goudrenet)

–          2 bananen

–          100 gram havermout

–          1 ei

–          60 gram rozijntjes (een half uurtje geweekt in warm water)

–          50 gram amandelen

–          120 gram ontpitte dadels

–          2 eetlepels cacao

–          kaneel

–          1 theelepel baking soda

–          boter om het blik in te vetten

–          (optioneel) honing 

Instructies: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Vet het blik in met de boter
  3. Meng in een kom de geweekte rozijntjes, de stukjes appel, de cacao niks en strooi er een ruime hoeveelheid kaneel over. Wanneer je de cake wat zoeter wilt voeg dan honing naar smaak toe
  4. Meng alle ingrediënten goed door elkaar
  5. Mix daarna in de keukenmachine de havermout, de dadels, de bananen en de amandelen (evt schaafsel) tot het een mooi en glad beslag wordt.
  6. Voeg daarna het ei en de baking soda toe en meng dit nog even kort door het mengsel heen
  7. Voeg het appel/rozijnen mengsel toe en schep het door elkaar heen zodat het goed over het geheel verdeeld wordt
  8. Schep het beslag in het ingevette cakeblik of de muffin vormpjes en strijk de bovenkant met de achterkant van een lepel af
  9. Zet de cake in de voorverwarmde oven voor ongeveer 30 minuten
  10. Door met een sateprikker in het midden van de cake te prikken kan je controleren of de cake goed gaar is. Wanneer er nog resten achterblijven aan de prikker moet je cake nog een paar minuutjes langer in de oven.
  11. Laat de cake goed afkoelen voor je hem uit het blik haalt

Tip: Je kan de cake heel gemakkelijk bewaren in de vriezer en per plakje of muffin er van tevoren uit halen wanneer je ze wilt eten.

Meer voedingstips en leefstijladviezen? Ontdek onze groepen en forums waar je ervaringen kunt delen en inspiratie kunt opdoen van anderen met dezelfde gezondheidsdoelen.

Praat mee in onze forums

Privé

Je hebt geen toestemming om dit forum te bekijken.

Word lid van onze groepen

Bekijk alle groepen die Hart zijn

Bekijken van 1 – 8 van 8 groepen

Bekijken van 1 – 8 van 8 groepen