“AN APPLE A DAY KEEPS THE DOCTOR AWAY”
Oké, helaas is niet zo simpel als dat, maar het regelmatig eten van een appel kan wel heel veel goeds doen voor je (hart)gezondheid.
Appels leveren veel nutriënten
Ze zitten vol vitamines, mineralen en voedingsvezels zoals vitamine C en een aantal B vitamines. En appels zijn rijk aan kalium, calcium en magnesium. In appels zit geen vet en ze bevatten maar weinig calorieën (50-60 kcal)
Verlaagt het risico op diabetes type 2 en verlaagt het LDL (het slechte cholesterol)
Het eten van gemiddeld 3 appels per week kan het risico op diabetes type 2 verminderen blijkt uit onderzoek. Ook kunnen ze een gunstig effect hebben op de cholesterolwaarde en op langere termijn het LDL doen afnemen. Daarnaast hebben ze een positieve uitwerking op het afnemen van plaques en ontstekingen in wanden van de bloedvaten.
Afvallen
En omdat ze nauwelijks calorieën bevatten, maar vanwege de pectine vezels wel goed vullen, zijn appels ook zeker een aan te raden om toe te voegen aan je dagelijkse eetpatroon, wanneer je graag wilt afvallen.