Worteltaart met Appel
Benodigdheden:
- Een taartvorm van 24 cm
- Mixkom
- Spatel
- Oven
Ingrediënten:
- 250 g geraspte wortelen
- 2 middelgrote appels (bijv. Jonagold), geschild en in stukjes
- 200 g suiker
- 3 eieren
- 250 ml zonnebloemolie
- 250 g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- ½ theelepel zout
- 50 g walnoten (optioneel), grofgehakt
- Poedersuiker (voor garnering)
Stappen:
- Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. (5 minuten)
- Ingredienten mengen: Meng in een grote kom de geraspte wortelen, stukjes appel, suiker en eieren. Klop dit goed door elkaar. (5 minuten)
- Oliemix toevoegen: Voeg de zonnebloemolie toe aan het mengsel en meng dit opnieuw. (3 minuten)
- Droge ingrediënten mengen: In een aparte kom, zeef de bloem, het bakpoeder, de kaneel en het zout. Voeg dit toe aan het natte mengsel en meng tot alles goed gemengd is. (5 minuten)
- Walnoten toevoegen: Voeg indien gewenst de gehakte walnoten toe en spatelt dit voorzichtig door het beslag. (2 minuten)
- Taart vormen: Vet de taartvorm in met boter of olie en giet het beslag erin. (3 minuten)
- Bakken: Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak gedurende 45-50 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. (45-50 minuten)
- Afkoelen: Laat de taart afkoelen in de vorm gedurende 10 minuten, haal hem daarna voorzichtig uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. (20 minuten)
- Serveren: Bestrooi de afgekoelde taart met poedersuiker en snijd in stukken. Geniet van je worteltaart met appel! (5 minuten)
Tijdslijn:
- Totaal voorbereidingen: 20-25 minuten
- Baktijd: 45-50 minuten
- Afkoeltijd: 30 minuten
- Totaal: Ongeveer 1,5 uur (zonder actieve tijd)
Geniet van deze heerlijke en smaakvolle worteltaart met appel!