-
Zalm met noten-kruidenkorst op een bedje van spinazie
- 2 porties
- 30 minuten
Ingrediënten
- 300 g zalm (biozalm)
- olijfolie
- walnoten, grof gehakt
- ruime portie spinazie
- zwarte peper
- snuifje zout
- handvol sojascheuten
- 2 el amandelen, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 2 el peterselie, fijngehakt
- 2 el dille, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, geperst
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Meng alle ingrediënten voor de korst.
- Leg de vis in een ovenschaal met olijfolie en beleg met het mengsel.
- Bak +/- 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Rooster de walnoten in een anti-aanbakpan zonder vetstof.
- Bak de spinazie in olijfolie, voeg een scheutje citroensap toe en kruid af met peper en zout.
- Voeg de sojascheuten toe en laat ze even meestoven. Werk af met de geroosterde walnoten
Bron: Nooit meer dieten