Zoutarme Hachee met Runderlappen
Deze heerlijke zoutarme hachee is perfect voor een warme maaltijd zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je zoutinname. Vol met smaken en gezonde ingrediënten, dit recept is zowel voedzaam als smakelijk!
Benodigdheden
- Keukengerei:
- Snijplank
- Koksmes
- Koekenpan of braadpan
- Spatel of houten lepel
- Deksel
- Maatbeker
- Grote kom
Ingrediënten
- 600 gram runderlappen, in blokjes gesneden
- 2 middelgrote uien, in halve ringen gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 3 grote wortels, in plakjes gesneden
- 250 gram champignons, in plakjes gesneden
- 500 ml ongezouten runderbouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 laurierblad
- 1 eetlepel olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
- Peper naar smaak
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Begin met het snijden van de runderlappen in blokjes, de uien in halve ringen, de wortels in plakjes, en de champignons in schijfjes. Snijd ook de knoflook fijn.
Stap 2: Runderlappen aanbraden (15 minuten)
- Verhit de olie in de koekenpan of braadpan op middelhoog vuur.
- Voeg de blokjes runderlap toe en braad deze in ongeveer 5-7 minuten aan totdat ze rondom bruin zijn.
- Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
Stap 3: Groenten bakken (10 minuten)
- Voeg in dezelfde pan de uien en knoflook toe en bak deze gedurende 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de wortels en champignons toe en bak alles nog eens 5 minuten.
Stap 4: Hachee maken (30 minuten)
- Voeg het vlees weer toe aan de pan met de groenten.
- Roer de tomatenpuree, tijm, en peper naar smaak door het mengsel.
- Voeg de ongezouten runderbouillon en het laurierblad toe.
- Breng het geheel aan de kook en zet het daarna op laag vuur.
- Doe de deksel op de pan en laat het 30 minuten zachtjes pruttelen.
Stap 5: Serveren (5 minuten)
Verwijder het laurierblad en proef de hachee. Pas indien nodig de peper aan. Serveer de hachee met bijvoorbeeld aardappelpuree of een frisse salade.
Tijdslijn
- Voorbereiding: 10 minuten
- Aanbraden runderlappen: 15 minuten
- Groenten bakken: 10 minuten
- Hachee laten pruttelen: 30 minuten
- Totale bereidingstijd: 65 minuten
Geniet van je zoutarme hachee met runderlappen!
Reacties