Mediterraanse Wrap met Tonijn en Bonensalade
Welkom bij een reis naar de zonovergoten kusten van de Middellandse Zee! Vandaag nemen we je mee met een heerlijk recept voor een Mediterraanse Wrap met Tonijn en Bonensalade. Deze wrap is niet alleen vol van smaak, maar ook rijk aan omega 3 en gezonde vetten die goed zijn voor je hart en bloedvaten. Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 2 grote volkoren wraps
- 1 blikje tonijn op water (uitgelekt)
- 1 blikje kidneybonen (uitgelekt en afgespoeld)
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 1 kleine rode ui, fijngehakt
- 1 kleine komkommer, in kleine blokjes
- 15 cherrytomaten, gehalveerd
- 1 limoen, het sap
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- Handvol verse peterselie of koriander, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Bereid de bonensalade: Meng in een grote kom de uitgelekte tonijn, kidneybonen, avocado, rode ui, komkommer en cherrytomaten. Dit vormt de basis van je lekkere en voedzame vulling!
- Maak de dressing: Voeg het limoensap, de olijfolie, gerookte paprikapoeder, zout en peper toe aan de bonensalade. Roer alles goed door elkaar zodat de smaken mooi in elkaar kunnen trekken.
- Voeg de kruiden toe: Strooi de fijngehakte peterselie of koriander over de salade en meng nogmaals goed door.
- Vul de wraps: Leg een wrap op een bord en schep een royale lepel van de tonijn en bonensalade in het midden. Vouw de wrap aan de zijkanten naar binnen en rol hem vervolgens op van onder naar boven.
- Serveer en geniet: Snijd de wrap doormidden en serveren maar! Deze wrap is perfect als lunch of als lichte avondmaaltijd. Geniet van de frisse smaken en de gezonde voordelen!
Waarom deze wrap zo geweldig is
Deze Mediterraanse wrap is de ideale combinatie van gezonde vetten, eiwitten en vezels. De tonijn levert waardevolle omega 3-vetzuren, die bekend staan om hun positieve effect op het hart. Voeg daarbij de bonen en groenten voor extra vitamines en mineralen, en je hebt een gerecht dat niet alleen gezond is, maar ook verrukkelijk smaakt!
Aarzel niet en ga snel aan de slag met dit recept. Laat je verrassen door de smaken van de Middellandse Zee en geniet van een gerecht dat goed is voor zowel je lichaam als je smaakpapillen!
Reacties