Worteltaart met Kokosmeel
Benodigdheden:
- Springvorm (ø 24 cm)
- Mengkom
- Garde of mixer
- Spatel
- Oven
Ingrediënten:
- 300 g wortelen, fijn geraspt
- 150 g kokosmeel
- 100 g suiker (of kokosbloesemsuiker)
- 3 eieren
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel vanille-extract
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel zout
- Geraspte kokos (optioneel, voor de garnering)
Stappen:
- Verwarm de oven voor: Zet de oven aan op 180°C (heteluchtoven: 160°C).
- Bereid de springvorm voor: Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met een beetje olie.
- Meng de droge ingrediënten: Meng in een mengkom het kokosmeel, bakpoeder, kaneelpoeder en het zout goed door elkaar.
- Klop de eieren en suiker: Klop in een andere kom de eieren samen met de suiker tot een luchtig geheel. Voeg de zonnebloemolie en het vanille-extract toe en meng goed.
- Voeg de droge ingrediënten toe: Voeg het droge mengsel beetje bij beetje toe aan het eimengsel en meng tot een glad beslag.
- Voeg de wortelen toe: Spatel de fijn geraspte wortelen voorzichtig door het beslag tot alles goed is gemengd.
- Giet het beslag in de springvorm: Schep het beslag in de voorbereide springvorm en strijk de bovenkant glad.
- Bak de taart: Plaats de springvorm in de voorverwarmde oven en bak de taart in ongeveer 45-50 minuten goudbruin en gaar. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is; deze moet er schoon uitkomen.
- Laat de taart afkoelen: Haal de taart uit de oven en laat deze eerst 10 minuten in de vorm afkoelen, daarna kunt u hem eruit halen en verder laten afkoelen op een rooster.
- Garneer en serveer: Bestrooi de afgekoelde taart (optioneel) met geraspte kokos voordat je hem aansnijdt. Geniet van je heerlijke worteltaart met kokosmeel!
Tijdslijn:
- Voorbereiding: 15 minuten
- Bakken: 45-50 minuten
- Afkoelen: 30-40 minuten
- Totaal: Ongeveer 1,5 uur