Wortelsalade met sinaasappel en rozijnen
Dit is een zoutarm recept dat heerlijk fris en gezond is. Perfect als bijgerecht of als lichte maaltijd!
Benodigdheden
- Snijplank
- Schilmesje
- Rasp of fijne rasp
- Kom
- Lepel of spatel
- Citroenpers (optioneel)
- Serveerbord of schaal
Ingrediënten
- 4 grote wortels
- 1 grote sinaasappel
- 50 g rozijnen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appelciderazijn
- Peper naar smaak
- Optioneel: een handjevol verse peterselie of munt voor garnering
Stappen en tijdslijn
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Begin met het verzamelen van al je benodigdheden en ingrediënten. Was de wortels onder stromend water en schil ze vervolgens met een schilmesje.
Stap 2: Rasp de wortels (5 minuten)
Gebruik de rasp om de geschilde wortels fijn te raspen. Dit zorgt voor een lekkere, luchtige textuur in je salade. Doe de geraspte wortels in de kom.
Stap 3: Bereid de sinaasappel voor (5 minuten)
Pel de sinaasappel en haal de schil en het witte vlies eraf. Snijd de sinaasappel in partjes of stukjes en voeg deze toe aan de kom met geraspte wortels.
Stap 4: Voeg de rozijnen toe (2 minuten)
Voeg de rozijnen toe aan de kom. Ze geven een zoete smaak aan de salade.
Stap 5: Maak de dressing (5 minuten)
In een klein kommetje, meng de olijfolie, appelciderazijn en peper. Roer goed door met een lepel of spatel. Proef de dressing; je kunt eventueel meer peper toevoegen als je dat wilt.
Stap 6: Meng alles samen (3 minuten)
Giet de dressing over de wortels, sinaasappel en rozijnen in de grote kom. Meng alles goed door elkaar zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.
Stap 7: Serveren (opmerkingen)
Serveer de wortelsalade op een mooi bord of schaal. Garneer eventueel met verse peterselie of munt voor extra frisheid en kleur.
Tijd totaal: 30 minuten
Geniet van deze gezonde, zoutarme wortelsalade met sinaasappel en rozijnen!
Reacties