Volkoren tortellini-salade met gegrilde aubergine en tomatensaus
Benodigdheden
- Kookpan
- Grillpan of barbecue
- Snijplank
- Koksmes
- Kom voor de salade
- Lege pot voor de tomatensaus
Ingredienten
- 250 gram volkoren tortellini
- 1 grote aubergine
- 400 gram gepelde tomaten (uit blik)
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel Italiaanse kruiden
- Peper en zout naar smaak
- Verse basilicum (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen
- Breng een grote pan met water aan de kook (5 minuten)
- Kook de volkoren tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking (8-10 minuten)
- Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm (3 minuten)
- Verwarm een grillpan of barbecue voor (5 minuten)
- Besmeer de aubergineplakken met olijfolie en breng op smaak met peper en zout (2 minuten)
- Grill de aubergineplakken tot ze zacht en goudbruin zijn (5-7 minuten aan elke kant)
- Voeg in de tussentijd de gepelde tomaten, geperste knoflook en Italiaanse kruiden toe aan een pan en verwarm op middelhoog vuur (10 minuten)
- Wanneer de tortellini gaar is, giet deze af en voeg toe aan een grote kom (2 minuten)
- Voeg de gegrilde aubergine en de warme tomatensaus toe aan de tortellini en meng goed door (2 minuten)
- Serveer de salade en garneer met verse basilicum indien gewenst (1 minuut)
Totaal tijd
- Ongeveer 45 minuten