Volkoren Pannenkoeken met Appelmoes – Zoutarm Recept
Dit recept voor volkoren pannenkoeken met appelmoes is niet alleen heerlijk, maar ook zoutarm. Ideaal voor een gezonde start van de dag! Volg de onderstaande stappen en geniet van een smakelijk en voedzaam ontbijt.
Benodigdheden:
- Pannetje – voor het maken van de appelmoes
- Koekenpan – voor het bakken van de pannenkoeken
- Herd – voor het koken en bakken
- Garde of mixfunctie – om het beslag te mengen
- Kom – voor het mengen van ingrediënten
- Tegelijkertijd ook een lepel – voor eventueel serveren
- Ovenwant (optioneel) – voor het hanteren van het hete pannen
Ingredienten:
- Voor de pannenkoeken:
- 200 g volkorenmeel
- 2 eieren
- 500 ml melk
- 1 el honing of agavesiroop (optioneel)
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl vanille-extract (optioneel)
- 1 el plantaardige olie (voor de pan)
- Voor de appelmoes:
- 3-4 grote appels (bijvoorbeeld Jonagold of Goudreinet)
- 1-2 el water
- 1/2 tl kaneel (optioneel)
Stappenplan:
Stap 1: Appelmoes bereiden – Tijdsbestek: 15 minuten
- Schil de appels en snijd ze in blokjes.
- Doe de appelblokjes in een pannetje en voeg het water toe.
- Verhit op middelhoog vuur en laat de appels koken tot ze zacht zijn, ongeveer 10-12 minuten. Roer regelmatig.
- Als de appels zacht zijn, gebruik je een vork of een aardappelstamper om ze fijn te maken tot moes. Voeg eventueel de kaneel toe en meng goed.
Stap 2: Pannenkoekenbeslag maken – Tijdsbestek: 10 minuten
- Neem een kom en voeg het volkorenmeel, de eieren, melk, bakpoeder en vanille-extract toe.
- Met een garde of mixer meng je alle ingrediënten tot een glad beslag. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten.
- Laat het beslag ongeveer 5 minuten rusten voor een betere structuur.
Stap 3: Pannenkoeken bakken – Tijdsbestek: 10-15 minuten
- Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de plantaardige olie toe.
- Giet een lepel beslag in de pan en verspre
Reacties