Vegetarische Pad Thai met Tofu
Benodigdheden:
- Wok of grote koekenpan
- Snijplaat en mes
- Kom voor de saus
- Pollepel of spatula
Ingrediënten:
- 200g rijstnoedels
- 200g tofu, in blokjes
- 1 wortel, julienne gesneden
- 1 rode paprika, in reepjes
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel tamarindepasta
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel limoensap
- 2 eetlepels olie (bijv. sesamolie of zonnebloemolie)
- Koriander voor garnering
- Geroosterde pinda’s, gehakt, voor garnering
Te nemen stappen:
-
Stap 1: Noedels koken (10 minuten)
Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel met koud water. Zet apart.
-
Stap 2: Tofu bakken (5 minuten)
Verhit 1 eetlepel olie in de wok op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak deze goudbruin en krokant. Haal de tofu uit de pan en zet apart.
-
Stap 3: Groenten roerbakken (5 minuten)
Voeg de resterende olie toe aan de wok. Voeg de knoflook, wortel en paprika toe. Roerbak gedurende 3-5 minuten, totdat de groenten zacht zijn maar nog steeds knapperig.
-
Stap 4: Saus maken (2 minuten)
In een kom, meng de sojasaus, tamarindepasta, suiker en limoensap tot een gladde saus.
-
Stap 5: Alles samenvoegen (5 minuten)
Voeg de gekookte noedels, gebakken tofu en de saus toe aan de wok. Meng goed door elkaar en laat het 2-3 minuten opwarmen totdat alles goed gemengd is.
-
Stap 6: Garneren en serveren (2 minuten)
Serveer de Pad Thai in diepe borden en garneer met lente-ui, koriander en gehakte pinda’s.
Totale tijd: Ongeveer 35 minuten
Geniet van je heerlijke vegetarische Pad Thai met tofu!
Reacties