Vegetarische Bonenschotel uit de Dutch Oven
Bereidingstijd: Voorbereiding: 15 minuten | Koken: 60 minuten | Totaal: 75 minuten
Benodigdheden
- Dutch Oven of een andere zware gietijzeren pan met deksel
- Houten lepel
- Snijplank
- Scherp mes
- Maatbeker
Ingrediƫnten
- 1 grote ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 200 gram champignons, in plakjes gesneden
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 400 gram kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 400 gram cannellinibonen, afgespoeld en uitgelekt
- 200 gram mais uit blik, uitgelekt
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (of naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, gehakt (voor garnering)
- Olijfolie
Te nemen stappen
- Verhit de Dutch Oven op matig vuur en voeg olijfolie toe.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en doorschijnend zijn.
- Doe de paprika, courgette en champignons in de pan en bak ongeveer 5 minuten mee tot de groenten beginnen te verzachten.
- Voeg de tomatenblokjes, kidneybonen, cannellinibonen en mais toe aan de pan.
- Strooi het gerookte paprikapoeder, komijnpoeder, en chilipoeder erover. Roer alles goed door elkaar.
- Laat de schotel met het deksel op de pan ongeveer 45 minuten sudderen op laag vuur, of tot de groenten gaar zijn en de smaken goed gemengd zijn. Roer af en toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse koriander vlak voor het serveren.
Extra tips
- Voor een rokerige smaak kan je een beetje vloeibare rook toevoegen.
- Serveer met rijst of vers gebakken brood voor een vollere maaltijd.