Vegan Pannenkoeken met Banaan en Blauwe Bessen
Dit recept voor vegan pannenkoeken met banaan en blauwe bessen is heerlijk, gezond en gemakkelijk te maken. Perfect voor een lekker ontbijt of een brunch!
Benodigdheden
- Een grote kom
- Een garde of lepel
- Een koekenpan
- Een spatel
- Een maatbeker
Ingredienten
- 1 grote rijpe banaan
- 1 kopje plantaardige melk (bijvoorbeeld amandel- of havermelk)
- 1 kopje volkoren meel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 1 kopje verse of bevroren blauwe bessen
- 1 eetlepel plantaardige olie (optioneel, voor de pan)
Te nemen stappen
- Stap 1: Prak de banaan in een grote kom tot een gladde puree.
- Stap 2: Voeg de plantaardige melk toe aan de banaan en meng goed.
- Stap 3: Voeg het volkoren meel, bakpoeder en zout toe. Meng alles tot een glad beslag.
- Stap 4: Voeg de blauwe bessen toe en schep ze voorzichtig door het beslag.
- Stap 5: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg indien nodig een eetlepel plantaardige olie toe.
- Stap 6: Schep een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten, of totdat er luchtbelletjes ontstaan.
- Stap 7: Draai de pannenkoek om en bak nog eens 1-2 minuten aan de andere kant.
- Stap 8: Herhaal deze stappen totdat al het beslag op is.
Tijdslijn
- Voorbereidingstijd: 10 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
- Totaal: 25 minuten
Serveer de pannenkoeken met extra blauwe bessen, ahornsiroop of een lepel plantaardige yoghurt voor een extra specialiteit. Eet smakelijk!
Reacties