Vegan Marokkaanse Tajine met Abrikozen en Kikkererwten
Benodigdheden
- Tajine of een grote pan met deksel
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
- Kommetjes voor de specerijen
Ingrediënten
- 250 g kikkererwten (uit blik of gekookt)
- 200 g gedroogde abrikozen
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 moroccan spice mix (of een combinatie van komijn, koriander, kaneel, paprika)
- 2 wortels, in plakjes
- 1 courgette, in blokjes
- 400 g gepelde tomaten (uit blik)
- 500 ml groentebouillon
- Olijfolie
- Verse koriander of peterselie (voor garnering)
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen
- Voorbereiding (10 minuten)
- Hak de ui en knoflook fijn.
- Snijd de wortels en courgette in stukjes.
- Snijd de gedroogde abrikozen in stukjes.
- Koken (30 minuten)
- Verhit een scheut olijfolie in de tajine of pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en sauté tot de ui glazig is.
- Voeg de wortels, courgette en gedroogde abrikozen toe. Roer goed door.
- Voeg de moroccan spice mix toe en bak dit 2 minuten mee om de smaken vrij te laten komen.
- Voeg de gepelde tomaten en de groentebouillon toe. Roer alles goed door en breng aan de kook.
- Stoven (20 minuten)
- Verlaag het vuur, dek de pan af en laat de tajine 20 minuten zachtjes sudderen. Roer af en toe door.
- Voeg de kikkererwten toe en laat nog eens 5 minuten koken.
- Serveren (5 minuten)
- Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse koriander of peterselie.
- Serveer warm met couscous of brood.
Reacties