Vegan Groentecurry met Kurkuma
Benodigdheden:
- Koekenpan of wok
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Kom
Ingrediënten:
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 duim gember, geraspt
- 1 eetlepel kurkuma poeder
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 wortelen, in plakjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 200 g bloemkoolroosjes
- 100 g spinazie
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, ter garnering (optioneel)
- 25 g cashewnoten, voor topping (optioneel)
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (5 minuten):
- Snijd alle groenten (ui, knoflook, gember, wortelen, paprika en bloemkool).
- Verhit de olie (2 minuten):
- Verwarm de kokosolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur.
- Fruit de ui (3 minuten):
- Voeg de gesnipperde ui toe aan de pan en fruit deze tot hij glazig is.
- Voeg knoflook en gember toe (1 minuut):
- Voeg de knoflook en geraspte gember toe en bak dit nog een minuut mee.
- Kruiden toevoegen (1 minuut):
- Voeg de kurkuma en kerriepoeder toe en roer goed door.
- Voeg groenten toe (7 minuten):
- Voeg de wortelen, paprika en bloemkool toe aan de pan. Roer alles goed door en laat 5 minuten stoven.
- Kokosmelk toevoegen (5 minuten):
- Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Spinazie toevoegen (2 minuten):
- Roer de spinazie door de curry totdat deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
- Server
Reacties