Recept voor Vegan Frittata van Kikkererwtenmeel
Benodigdheden:
- Grote kom
- Garde of lepel
- Wok of grote koekenpan
- Bakpapier of olie
- Mes en snijplank
Ingrediënten:
- 150 g kikkererwtenmeel
- 300 ml water
- 1 middelgrote ui, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 50 g spinazie (vers of diepvries)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl kurkuma
- 1 tl zout
- Peper naar smaak
- Olijfolie of plantaardige olie (voor bakken)
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (10 minuten):
Verzamel alle benodigde ingrediënten en benodigdheden. Snijd de ui, paprika en courgette in blokjes. Hak de knoflook fijn en zet alles op een plek waar je kunt koken.
- Batter maken (5 minuten):
In een grote kom, meng het kikkererwtenmeel, water, kurkuma, zout en peper. Klop het mengsel goed door tot een glad beslag.
- Groenten sauteren (10 minuten):
Verhit een eetlepel olijfolie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens de paprika en courgette toe en bak alles nog eens 5 minuten. Voeg de spinazie toe en bak nog 1-2 minuten totdat deze geslonken is.
- Frittata bakken (15 minuten):
Terwijl de groenten bakken, laat je het beslag even staan. Voeg vervolgens de gebakken groenten toe aan het beslag en meng goed. Giet het mengsel terug in de gewassen koekenpan of wok en verdeel gelijkmatig. Bak op middelhoog vuur gedurende 10 minuten. Zet dan het vuur laag en dek de pan af met een deksel. Bak nog eens 5 minuten, of totdat de bovenkant stevig is.
- Serveren (5 minuten):
Laat de frittata enkele minuten afkoelen. Snijd in punten en serveer warm of op kamertemperatuur.
Tijdslijn:
- Voorbereiding: 10 minuten
- Batter maken: 5 minuten
- Groenten sauteren: 10 minuten
- Frittata bakken: 15 minuten
- Serveren: 5 minuten
Totaal: 45 minuten
Reacties