Spicy Kip Tikka Massala met Bloemkoolrijst
Benodigdheden:
- Grote pan
- Koekenpan
- Mengkom
- Snijplank
- Koksmes
- Keukenweegschaal
Ingrediënten:
- Kip Tikka Massala:
- 500g kipfilet, in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 stuk gember (2 cm), geraspt
- 200g tomatenpuree
- 200ml kokosmelk
- 2 eetlepels Tikka masala kruiden
- 2 eetlepels olie
- Zout, naar smaak
- Bloemkoolrijst:
- 1 middelgrote bloemkool
- 1 eetlepel olie
- Zout, naar smaak
Stappen:
- Voorbereiding (10 minuten):
Snijd de kipfilet in blokjes, hak de ui fijn, pers de knoflook en rasp de gember. - Kip marineren (15 minuten):
Mix de kip met de Tikka masala kruiden, een eetlepel olie en een snufje zout in een mengkom. Laat minimaal 15 minuten marineren. - Bloemkoolrijst maken (10 minuten):
Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd deze in stukken. Maal de stukken fijn in een foodprocessor tot ‘rijst’. Verhit een eetlepel olie in een pan en bak de bloemkoolrijst 5-7 minuten op middelhoog vuur. - Kip Tikka Massala bereiden (20 minuten):
Verhit een eetlepel olie in een grote pan. Voeg de ui toe en bak deze glazig. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1 minuut. Doe de gemarineerde kip erbij en bak deze aan alle kanten goudbruin. Voeg de tomatenpuree en kokosmelk toe en laat het geheel 15 minuten sudderen op laag vuur. - Serveren (5 minuten):
Verdeel de bloemkoolrijst over de borden en schep de kip Tikka Massala ernaast. Garneer eventueel met verse koriander.
Tijdsduur: Ongeveer 60 minuten
Reacties