Pasta met Tomaten en Geroosterde Knoflook
Ben je op zoek naar een heerlijk en gezond recept dat zowel je bloedsuiker als je botten ten goede komt? Dan is deze pasta met tomaten en geroosterde knoflook precies wat je nodig hebt! Deze Italiaanse klassieker zit boordevol vezels en eiwitten, waardoor je je energiek en verzadigd voelt. Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 250 g volkorenpasta (bijvoorbeeld spaghetti of penne)
- 4 grote rijpe tomaten, in blokjes gesneden
- 5 teentjes verse knoflook, in plakjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum, voor garnering
- Parmezaanse kaas, naar smaak (optioneel)
Bereidingswijze
- Kook de volkorenpasta volgens de instructies op de verpakking al dente. Giet af en zet opzij.
- Verwarm ondertussen de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de plakjes knoflook toe en rooster deze ongeveer 2-3 minuten, tot ze goudbruin en heerlijk geurend zijn. Pas op dat ze niet verbranden!
- Voeg de blokjes tomaat en oregano toe aan de pan. Kook het geheel nog eens 5-7 minuten, totdat de tomaten zacht zijn en een mooie saus vormen.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Voeg de gekookte pasta toe en schep alles goed door elkaar, zodat de pasta de smaken kan opnemen.
- Serveer de pasta warm, gegarneerd met verse basilicum en eventueel wat geraspte Parmezaanse kaas.
Waarom dit recept?
Deze pasta met tomaten en geroosterde knoflook is niet alleen smaakvol, maar ook een echte <emgezonde keuze. Volkorenpasta levert je de nodige vezels en eiwitten, terwijl tomaten vol antioxiderende stoffen zitten die bijdragen aan je bloedsuiker- en botgezondheid. Dus waar wacht je nog op? Ga in de keuken staan en geniet van deze gezonde Italiaanse lekkernij!
Eet smakelijk!
Wij hopen dat je geniet van dit gerecht, en vergeet niet om je ervaringen te delen! Buon appetito!
Reacties