Recept voor Spaanse Gazpacho met Verse Kruiden
Benodigdheden
- Blender of keukenmachine
- Mes
- Snijplank
- Vergiet
- Grote kom voor het mengen
Ingrediënten
- 1 kilo rijpe tomaten, grof gehakt
- 1 komkommer, geschild en grof gehakt
- 1 groene paprika, schoongemaakt en grof gehakt
- 1 kleine rode ui, grof gehakt
- 2 teentjes knoflook, gepeld
- 50 ml extra vierge olijfolie
- 30 ml witte wijnazijn
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Verse kruiden (zoals basilicum, koriander of peterselie), fijngehakt
- IJsblokjes (optioneel voor snelle koeling)
Bereidingsstappen
- Voorbereiden van ingrediënten: Was alle groenten goed. Snijd de tomaten, komkommer, groene paprika, en rode ui. Doe deze, samen met de knoflook, in de blender of keukenmachine.
- Mixen: Voeg de olijfolie, witte wijnazijn, zout en peper toe. Blend tot een gladde soep. Proef en pas desgewenst de kruiding aan.
- Chillen: Zet de gazpacho in de koelkast om minstens 2 uur te laten koelen, of voeg ijsblokjes toe aan de blender voor een snelle koeling.
- Serveren: Serveer de gazpacho koud, gegarneerd met verse kruiden. Voeg eventueel nog wat extra olijfolie en azijn toe naar smaak.
Bereidingstijd
Voorbereiding: 20 minuten
Koeltijd: 2 uur of meer