Heerlijke Shakshuka van de Grill
Welkom in de wereld van de Midden-Oosterse keuken! Vandaag gaan we aan de slag met een overheerlijke shakshuka die niet alleen fantastisch smaakt, maar ook vol zit met lycopeen en antioxidanten. Dit recept is perfect voor een (hart)gezonde maaltijd die de bloeddruk kan helpen verlagen. Laten we snel aan de slag gaan!
Wat heb je nodig?
- 4 grote tomaten, in blokjes gesneden
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 4 eieren
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1/2 tl komijn
- 2 el olijfolie
- Zout en peper, naar smaak
- Verse koriander, voor garnering
Bereidingswijze
- Steek de grill aan en zorg dat deze goed is voorverwarmd op een middelhoog vuur.
- Verhit de olijfolie in een gietijzeren pan op de grill. Voeg de gehakte ui toe en fruit deze tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook en rode paprika toe, en bak dit nog eens 2-3 minuten tot de paprika zacht is.
- Voeg de blokjes tomaat, gerookte paprikapoeder, komijn, zout en peper toe. Roer goed door en laat het geheel ongeveer 10-15 minuten sudderen, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.
- Maak met een lepel enkele kleine kuiltjes in het tomatiemengsel en breek voorzichtig een ei in elk kuiltje. Sluit de grill af en laat de eieren 5-7 minuten koken, of totdat het eiwit gestold is maar de dooier nog mooi zacht blijft.
- Haal de pan van de grill en garneer met verse koriander. Serveer direct en geniet van deze gezonde lekkernij!
Waarom deze shakshuka zo goed voor je is
Deze smakelijke shakshuka is rijk aan lycopeen, een krachtige antioxidant die van nature voorkomt in tomaten en kan bijdragen aan een gezonde bloeddruk. Daarnaast bevatten de eieren essentiële voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Perfect voor zowel ontbijt, lunch als diner!
Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met dit heerlijke recept en verras jezelf en je dierbaren met een gezonde en smakelijke maaltijd vanaf de grill. Eet smakelijk!
Reacties