Heerlijk en Gezond: Shakshuka met Tomaat en Ei uit de Slowcooker
Ben je op zoek naar een voedzaam, smaakvol en eenvoudig recept voor in de slowcooker? Zoek niet verder! Deze Shakshuka met tomaat en ei is een Midden-Oosterse klassieker die barst van de antioxidanten en arm is aan vet. Perfect voor een hartgezonde maaltijd die je cellen en hart een boost geeft!
Ingrediënten
- 4 grote tomaten, in blokjes gesneden
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprika (gerookt of zoet, naar smaak)
- 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel voor wat extra pit)
- 4 eieren
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of koriander, voor garnering
Bereidingswijze
- Bereid de basis: Doe de gesneden tomaten, ui, knoflook, rode en groene paprika in de slowcooker. Voeg het komijnpoeder, paprikapoeder, cayennepeper (indien gebruikt), zout en peper toe.
- Laat het sudderen: Zet de slowcooker op de lage stand en laat het mengsel 4-6 uur koken. De smaken zullen mooi samenkomen en de groenten zullen heerlijk zacht worden.
- Voeg de eieren toe: Maak met een lepel vier kleine kuiltjes in de tomatensaus. Breek voorzichtig een ei in elk kuiltje. Zet de slowcooker weer aan en laat de eieren nog eens 20-30 minuten koken, tot het eiwit gestold is maar de dooiers nog zacht.
- Garneer en serveer: Haal de slowcooker van de temperatuur en garneer met verse peterselie of koriander. Serveer met volkorenbrood of pita voor een compleet gerecht! Geniet ervan!
Waarom deze Shakshuka zo goed voor je is
Deze smakelijke maaltijd is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar bevat ook veel antioxidanten uit de tomaten en paprika’s. Deze helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in je lichaam en bevorderen gezonde cellen. Bovendien zijn eieren een uitstekende bron van eiwitten en gezonde vetten, wat bijdraagt aan een gezond hart.
Aarzel niet en probeer dit gezonde en verrukkelijke recept vandaag nog uit! Je zult versteld staan van de rijke smaken en de positieve impact op je gezondheid. Veel kookplezier!
Reacties