Salade met Gemarineerde Bieten, Rucola en Geitenkaas
Benodigdheden:
- Snijplank
- Mes
- Kom
- Ovenschotel of bakplaat
- Aluminiumfolie
- Kleine steelpan
Ingrediënten:
- 2 grote bieten
- 100 g rucola
- 150 g geitenkaas
- 50 g walnoten of pecannoten (optioneel)
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen:
- Bieten voorbereiden (30 minuten):
- Verwarm de oven voor op 200℃.
- Was de bieten grondig en snijd de punten en wortels eraf.
- Verpak de bieten in aluminiumfolie en plaats ze op een bakplaat.
- Rooster de bieten in de oven gedurende 30-40 minuten, of tot ze gemakkelijk doorboord kunnen worden met een vork.
- Bieten marineren (15 minuten):
- Laat de geroosterde bieten afkoelen, pel ze daarna en snijd ze in blokjes.
- In een kleine steelpan, verhit de olijfolie en voeg de knoflook toe. Laat dit 1-2 minuten op laag vuur staan.
- Voeg de balsamicoazijn, zout en peper toe en meng goed.
- Doe de bieten in een kom en giet de dressing erover. Laat het 10-15 minuten marineren.
- Salade samenstellen (10 minuten):
- Verdeel de rucola over een grote schaal.
- Voeg de gemarineerde bieten toe bovenop de rucola.
- Verkruimel de geitenkaas over de salade.
- Voor extra crunch, voeg de walnoten of pecannoten toe.
- Serveren (5 minuten):
- Serveer de salade direct, eventueel met extra balsamicoazijn en olijfolie naar smaak.
Tijdslijn:
Totaal: ongeveer 1 uur
- Bereidingstijd: 30 minuten (bieten bereiden en marineren)
- Opbouw van de salade: 10 minuten
- Serveren: 5 minuten
Geniet van deze heerlijke en gezonde salade met gemarineerde bieten, rucola en geitenkaas!
Reacties