Romige volkoren penne met kip en spinazie
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Verkruimelbakje
- Zeef
Ingredienten
- 200 g volkoren penne
- 300 g kipfilet, in blokjes
- 150 g verse spinazie
- 200 ml kookroom
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel)
Te nemen stappen
- Breng een grote pan met water aan de kook en voeg een snufje zout toe. (5 minuten)
- Kook de volkoren penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal ongeveer 10-12 minuten. Giet af in een zeef. (15 minuten)
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en fruit deze 3 minuten tot hij glazig is. (3 minuten)
- Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. (1 minuut)
- Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak deze in 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. (7 minuten)
- Voeg de spinazie toe en laat deze slinken, dit duurt ongeveer 2-3 minuten. (3 minuten)
- Voeg de kookroom toe en roer alles goed door. Laat het 2-3 minuten op laag vuur staan. (3 minuten)
- Voeg de gekookte penne toe aan de saus en meng alles goed door elkaar. (2 minuten)
- Breng op smaak met zout en peper. Serveer eventueel met Parmezaanse kaas. (2 minuten)
Tijdslijn
- Totale bereidingstijd: 30-35 minuten
- Kooktijd pasta: 10-12 minuten
- Bakken en mengen: 15-20 minuten