Romige spinaziepasta met kipfilet en cherrytomaatjes
Benodigdheden
- Pan voor het koken van de pasta
- Koekenpan voor de kip en saus
- Zeef
- Snijplank en mes
- Spatel
Ingredienten
- 250 gram pasta (bijvoorbeeld tagliatelle)
- 2 kipfilets
- 200 gram verse spinazie
- 200 ml kookroom
- 250 gram cherrytomaatjes
- 2 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. (10 minuten)
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. (8-12 minuten, afhankelijk van de pasta)
- Snijd de kipfilets in blokjes en breng op smaak met peper en zout. (5 minuten)
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. (2 minuten)
- Bak de kipfilet in de koekenpan tot ze goudbruin en gaar zijn. (5-7 minuten)
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog een minuut mee. (1 minuut)
- Voeg de cherrytomaatjes en spinazie toe aan de pan en laat deze slinken. (3 minuten)
- Schenk de kookroom erbij en verwarm het geheel al roerend. (3 minuten)
- Als de pasta klaar is, giet deze af en voeg toe aan de koekenpan. Meng alles goed door elkaar. (2 minuten)
- Serveer de pasta met Parmezaanse kaas indien gewenst. (1 minuut)