Romige Pompoensoep uit de Dutch Oven
Benodigdheden
- Dutch Oven of een grote gietijzeren pan
- Staafmixer of blender
- Snijplank en mes
- Soeplepel
Ingrediënten
- 1 middelgrote pompoen (ongeveer 1 kg), geschild en in blokjes
- 2 uien, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kookroom
- 2 el olijfolie
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- Zout en peper, naar smaak
- Pompoenpitten als garnering (optioneel)
Bereidingstijd
Totale tijd: ongeveer 60 minuten
Te nemen stappen
- Verwarm de Dutch Oven op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
- Fruit de uitjes en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de pompoenblokjes toe aan de pan en bak kort mee.
- Bestrooi de pompoen met tijm en rozemarijn en roer goed door.
- Schenk de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
- Laat het geheel ongeveer 30 minuten sudderen, of tot de pompoen zacht is.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een glad geheel.
- Roer de kookroom door de gepureerde soep en verwarm nog enkele minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Dien de soep op en garneer met pompoenpitten indien gewenst.
Serveren
Serveer de romige pompoensoep warm. Perfect voor een koude dag of een gezellige avond met vrienden en familie. Geniet ervan!