Romige Kip Paddenstoelensaus met Volkoren Spaghetti
Benodigdheden
- Diepe pan
- Koekenpan
- Snijplank
- Kookpan voor spaghetti
- Houten lepel
- Mes
Ingredienten
- 250 g volkoren spaghetti
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 250 g champignons, in plakjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 200 ml kookroom
- 150 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaan (optioneel, voor het serveren)
Te nemen stappen
- Breng een grote pan met water aan de kook voor de spaghetti (5 minuten).
- Verhit de olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur (2 minuten).
- Bak de kipblokjes in de koekenpan totdat ze goudbruin zijn (6-8 minuten).
- Voeg de ui en knoflook toe aan de kip en bak tot de ui glazig is (3 minuten).
- Voeg de champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn (5 minuten).
- Voeg de kookroom, kippenbouillon, oregano, zout en peper toe. Laat het geheel 5 minuten sudderen.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de instructies op de verpakking (8-10 minuten).
- Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan de pan met de saus. Meng goed door elkaar (2 minuten).
- Serveer direct, eventueel bestrooid met Parmezaan (1 minuut).